Rondelek Paulinki

Placek po węgiersku

ROLADY ŚLĄSKIERolady
Czas przygotowania: 90 minut

Czas pieczenia: 60 minut

Ilość porcji: 6

Składniki

  • mięso wieprzowe lub wołowe-ilość plastrów zależy od porcji, w tym wypadku 6 grubszych plastrów.
  • Farsz :
  • ogórki kiszone-1 pasek na 1 sztukę rolady,
  • cebule-cienko posypać po całości rolady,
  • boczek wędzony-1 pasek na 1 sztukę rolady,
  • kiełbasa dowolna-po 1 pasek na 1 sztukę rolady,
  • sól-do smaku
  • pieprz-do smaku,
  • musztarda, np. "Stołowa", "Sarepska" lub inna-6 łyżeczek, po 1 łyżeczce na 1 sztukę rolady,
  • Dodatkowo:
  • biała nić lub szpikulec do spięcia rolad,
  • tłuszcz, np margaryna na dno brytfanny,
  • woda do podlewania rolad.


Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl